Thursday-Friday på banen igen

Skrevet den

Firmaet Thursday-Friday er på kort tid blevet verdenskendt for deres kanvastasker med billeder af designertasker på siderne. Årsagen er, at de vælger at afbillede nogle af dette århundredes mest kendte tasker.

Først kom de med deres såkaldte Together Bag med billede af Hermès’ Birkin taske. En taske som har ikon status og er kendt af alle med bare lidt forstand på mode. Folkene hos Hermès var ikke just henrykte over Thursday-Friday’s idé og fik hurtigt sendt en stævning afsted til Thursday-Friday.  Hermès gjorde gældende, at Together Bag’en krænkede Hermès’ rettigheder og skabte forveksling hos forbrugerne.  Om en domsstol ville have givet Hermès medhold er uvist, og vi finder aldrig ud af det, for sagen blev forligt i juli måned.

Men folkene bag Thursday-Friday har åbenbart ikke ladet sig skræmme af Hermès sagen. For nu er de på banen igen. Denne gang med billede af Chanels 2.55 Flap Bag – dog uden Chanels logo. Om Chanel vil følge i Hermès’ spor eller lade Thursday-Friday være i fred vil tiden vise.

Selv mener Thursday Friday at det er evident, at de ikke fremstiller kopiprodukter. Måske, men er det lige så evident, at de ikke snylter på kendte mærkers goodwill og renommé?