Rains regnjakker efterlignet

Skrevet den

Rains har vundet en vigtig sejr ved Sø- og Handelsretten. Sø- og Handelsretten har nemlig givet Rains medhold i, at deres rettigheder efter markedsføringsloven er blevet krænket af Tif & Tiffy, der solgte lignende regnjakker. Nogle af jakkerne ses nedenfor. Det er Rains’ jakker til venstre.

Rains curve jakke

Tif Tiffy jakke

 

 

 

 

 

 

 

 

Sø- og Handelsretten begrunder bl.a. afgørelsen med, at Tif & Tiffys regnjakker er slaviske efterligninger af Rains’ regnjakker, og at dette ifølge oplysninger i sagen skyldes, at Tif & Tiffy i forbindelse med udviklingen af regnjakkerne fremsendte eksemplarer af Rains’ regnjakker til deres kinesiske producent. Retten nedlagde derfor forbud og påbud mod Tif & Tiffys regnjakker og dømte selskabet til at betale Rains 25.300 kr. i sagsomkostninger.

Det bør nævnes, at Sø- og Handelsretten ikke mente, at Rains’ regnjakker nød beskyttelse efter ophavsretsloven. Retten begrunder bl.a. dette med at regnjakkerne er forholdsvis enkle frembringelser, som er sammensat af et begrænset antal designelementer, der kan henføres til det almindelige formforråd.

Du kan læse hele afgørelsen her http://domstol.fe1.tangora.com/media/-300011/files/A0004001.pdf