Falske varemærkeopkrævninger

Skrevet den

Vi oplever rigtig mange virksomheder, som kort tid efter at de har indleveret en varemærkeansøgning, modtager en eller flere opkrævninger på beløb i størrelsesordenen EUR 1,000-1,500. Opkrævningerne indeholder som regel varemærke, firmanavn, kontaktperson, adresse mv., og er påtrykt et flot logo, der nemt kan forveksles med et officielt logo fra en varemærkemyndighed.

Opkrævningerne ser derfor meget ægte ud. Derfor er der også mange som rent faktisk tror, at der er tale om en officiel opkrævning af gebyr for varemærkeregistrereringen. Men der er tale om svindel og nogle falder desværre i fælden og betaler ”gebyret”.

Men husk at der kun bliver opkrævet ét gebyr i forbindelse med en varemærkeansøgning og det sker fra Patent- og Varemærkestyrelsen, OHIM eller WIPO, afhængigt af hvilken type varemærkeansøgning der er tale om. Modtager man derfor en opkrævning fra en organisation eller virksomhed med et andet (ofte lignede navn) er der tale om svindel.  

Er I det mindste i tvivl, så kontakt den rådgiver, som har hjulpet jer med varemærkeansøgningen og ellers den myndighed, hvor I har indleveret ansøgningen.

Læs mere om fup fakturaerne her:

http://ip-bloggen.dkpto.dk/journal_comments.asp?Journalid=1755

http://ip-bloggen.dkpto.dk/journal_comments.asp?Journalid=1086

 http://www.wipo.int/pct/en/warning/pct_warning.html