Mini A Ture kopieret

Skrevet den

I en pressemeddelelse oplyser børnemærket Mini A Ture, at en af deres populære anorakker er blevet kopieret og solgt på en norsk hjemmeside. Det drejer sig om en anorak fra mærkets spring 2012 kollektion.

“Modellen, som er blevet kopieret er vores anorak Vito Kids og sælges under navnet MINI B TURE. Vi kender endnu ikke omfanget af dette, men vi arbejder på sagen”, skriver Mini A Ture i pressemeddelelsen.

”De har lavet hangtags, knapper og det hele med navnet, Mini B Ture på. Det giver os en masse ekstraarbejde, og vi må bruge ekstraressourcer på advokat og sådan. Det er irriterende og virkelig frækt,” siger direktøren, der går ud fra, kopierne stammer fra Kina, da de i Kina ikke forstår betydningen af at udskifte et A med et B.

Mini A Ture oplyser, at kopivarerne skiller sig ud ved dårlig forarbejdning, labels og syning i uens kvalitet, sømme som ikke er blevet tapet, knapper i blankt stål, hvor Mini A Tures er glat samt reflekser i billig og svært synbar kvalitet. Mini A Ture kæmper lige nu for at komme de plagierede anorakker til livs.

I pressemeddelelsen beder Mini A Ture alle være ekstra opmærksomme på disse kopivarer og kontakte kundeservicemedarbejder Annbrith Valentin på ava@htmgroup.dk, hvis man skulle støde på dem.

Sagen understreger vigtigheden af, at have et samarbejde med toldmyndighederne, da det er langt sværere at finde og få fjernet kopivarer, efter at de først er kommet i omløb. Læs mere om toldsamarbejdet her.

Foto af original og kopi: