Mail fra leverandør kan være svindel

Skrevet den

De fleste virksomheder kender deres leverandører og tager det for gode varer, når de modtager en mail fra dem. Men mailen kan være svindel. Flere virksomheder har nemlig oplevet at blive snydt af svindlere, der giver sig ud for at være en leverandør, som virksomheden har tillid til.

En typisk informationsmeddelelse til virksomheden eller virksomhedens bogholderi kan være: “Vi har skiftet bank. Overfør venligst pengene til vores nye bank” efterfulgt af information om bankkonto mv. Forud for eller samtidig med mailen om bankskiftet sender “leverandøren” typisk informationer om virksomhedens ordre, betalingsopgørelse mv., som bestyrker virksomhedens overbevisning om, at de har med den rigtige leverandør at gøre.

Virksomheder bør derfor være på vagt, hvis deres udenlandske leverandør pludselig meddeler at de skifter bank eller lign. Er man det mindste i tvivl, bør man kontakte sin leverandør for at sikre sig, at oplysningerne er korrekte. Hvis pengene først er overført, får man dem nemlig ikke tilbage, men skal derimod betale endnu en gang – denne gang til den rigtige leverandør.

Så vær på vagt overfor mails fra leverandører omkring bankoplysninger o.lign.