Louboutin mod YSL

Skrevet den

Så er der kommet afgørelse i sagen mellem Louboutin og YSL. Og vinderen er… Ja, det er faktisk lidt svært at sige, for begge parter har på sin vis vundet. Ser man på Louboutins krav mod YSL, om at YSL ikke må sælge røde stilletter med røde såler, så vandt YSL. Men ser man derimod på YSLs krav om, at Louboutins varemærkeregistrering af røde såler var ugyldig, så vandt Louboutin.

Appeldomstolen i USA fandt nemlig, at Louboutins varemærkeregistrering er gyldig, men at den skal begrænses til kun at omfatte sko, hvor den røde sål er kontrastfarve til resten af skoen. Retten mente nemlig, at kun sådan brug af røde såler var blevet kendetegnende for Louboutin. Brug af røde såler på røde sko, var derimod ikke forbeholdt Louboutin, hvorfor YSL kan fortsætte med at sælge deres røde stilletter med røde såler.

Selvom Louboutin selvfølgelig havde håbet på, at kunne stoppe YSL, så er de nok tilfredse med dommen.  Louboutin har nemlig fået domstolenes ord på, at deres varemærkeregistrering er gyldig, og de kan derfor fortsætte med at komme efter andre, der laver sko med røde såler (bare ikke røde sko). 

Så alle de skoproducenter, som i en forvetning om, at Louboutin ville miste retten til de røde såler, sælger sko med røde såler, må hellere skynde sig at få malet skoene røde.