Loppemarked ansvarlig for salg af Louis Vuitton kopier

Skrevet den

I en sag ved domstolen i det sydlige Texas i USA er en indehaver af ni loppemarkeder blevet fundet erstatningsansvarlig for det salg af Louis Vuitton kopier der foregik på hans loppemarkeder.

Baggrunden for sagen var, at det eksklusive franske brand hele 18 gange havde opfordret indehaveren af alle ni loppemarkeder til at undersøge og bortvise kopisælgende udstillere. Det skete ikke og Louis Vuitton anlagde herefter sag mod indehaveren med påstand om, at han medvirkede til krænkelsen af Louis Vuittons varemærker ved ikke at gribe ind overfor salget.

Indehaveren af loppemarkederne forklarede for retten, at han ikke havde midler til at foretage de undersøgelser omkring salget af kopiprodukter, som Louis Vuitton krævede. Hobbyen med at drive loppemarked gav nemlig som regel kun et overskud på $20.000 for samtlige ni markeder på årsbasis. Endvidere var han af den holdning, at luksusbrandet selv burde foretage undersøgelserne og eventuelle konfiskationer.

Men retten faldt ikke for indehaverens undskyldninger og dømte ham til at betale Louis Vuitton en erstatning på $55 millioner.