H&M går tæt på Balenciaga, Celine and Kenzo

Skrevet den

Når man ser H&M’s nye kollektion kaldet “The New Mix” får man fornemmelsen af, at man har set tøjet før. Og det er der en grund til. Flere designs er nemlig kraftigt inspireret af dette års favoritter fra Balenciaga, Celine og Kenzo. Se nogle af eksemplerne her og døm selv om H&M går for tæt på.

H&M’s hvide bustier top, som sælges for 179,-, ligner til forveksling Balenciagas hvide bustier top fra forårskollektionen 2013. Balenciagas top sælges for ca. kr. 7.000.

HM topBalenciaga top

 

 

 

 

 

 

 

 

En af Celines mest populære kjoler fra forårskollektionen 2013, “The Sable dress”, som er en sort kjole med dyb “V-effekt” foran, har utvivlsomt også inspireret H&M, da de lavede deres sorte jersey top med lignende dyb “V-effekt”. H&M’s top sælges for 199,-. Et stort spring til Celines kjole, der sælges for ca. kr. 15.000.

HM kjole       Celine kjole

 

 

 

 

 

 

 

Kenzo’s kollektion er heller ikke gået H&M forbi. Ligheden mellem H&M’s sweatshirt med tigermotiv til kr. 299,- og Kenzo’s populære sweatshirt med tiger motiv til ca. kr. 1.200, er nok ikke helt tilfældig.

HM sweatshirtKenzo sweatshirt

 

 

 

 

 

 

 

 

Om der er tale om grov efterligning eller acceptabel inspiration kommer vel an på hvilken side, man ser det fra. Men der er ingen tvivl om, at forbrugerne bakker op om konceptet. Stort set alle varerne i H&M’s “The New Mix” kollketion blev udsolgt få dage efter, at kollektionen blev lanceret.