Hermès afslører kopiproduktion i Paris

Skrevet den

Det franske politi har efter mere end et års efterforskning afsløret en større velorganiseret kopiproduktion og eksport af Hermès tasker midt i Paris. 

Det startede med mistænksom opførsel fra enkelte medarbejdere i produktionsenheden. Og da man snart fandt eksklusive skind på forkerte steder i huset, blev situationen hurtigt fulgt op med intern observation, der i den grad viste, at mistanken var velbegrundet.

Flere af Hermès egne medarbejdere var nemlig involveret i en kopiproduktion ikke langt fra Hérmes egen systue. Taskerne blev produceret af Hermès egne skind og paralleleksporteret i store mængder til Europa, Asien og USA. Markedsværdien af salget menes at være på ikke mindre end 18 mio. euro.

Hermès er tilfreds med resultatet og ikke mindst for samarbejdet med det franske politi. En talsmand for modehuset udtaler, at de med denne succesoplevelse, har fået lyst til at sætte hårdere ind i kampen mod kopisterne. For kopister er der nok af. Ved en søgning på ”Hermès” på internettet er op imod 80% af de fremkomne varer ifølge Hermés nemlig  falske. Og det er både værdiforringende og ødelæggende for brandet.

Da mange franske brands er udsat for kopiering, har den franske stat nu igangsat kampagner i samtlige franske lufthavne, som skal gøre rejsende opmærksomme på konsekvenserne ved både køb og salg af kopierede mærkevarer.

Det er godt initiativ, som bør blive taget til sig i andre lande. For er der ingen der vil aftage kopivarerne, så bliver de heller ikke produceret.