Først Hermès og nu Chivas Regal

Skrevet den

I Beijing er en kinesisk tøjfabrikant blevet frifundet i en varemærkesag mod skotske Chivas Regal. Tøjfabrikanten kan derfor fortsat lovligt benytte navnet “Chivas Regal” i sin produktion.

Den skotske whisky, der er blevet produceret af Chivas brødrene siden 1801, var ikke kendt nok i Kina da en kinesisk tøjproducent således  registrerede varemærket i Kina i 2003. Derfor mister den ”originale” Chivas Regal, ejet af franske Pernod Richard,  altså retten til at brande sig med eget navn i Kina.

Denne sag kommer kun få uger efter at franske Hermès tabte en appelsag hos det kinesiske ” Trademark Appeal Board”. I denne sag kunne Hermès ikke få lov at registrere en kinesisk  version af sit brand navn, fordi en kinesisk virksomhed allerede havde registreret navnet.

Disse sager viser tydeligt at Europa undervurderer det hurtigt voksende kinesiske marked, og understreger vigtigheden af at registrere sit varemærke, ikke bare i Danmark, men globalt, hvis man ikke vil forveksles, overrumples eller helt udelukkes fra et marked som fx Kina.