Falske konkurrencer på Instagram

Skrevet den

Forbrugerombudsmanden advarer i øjeblikket mod flere falske profiler, der florerer på Instagram. Forbrugerombudsmanden er blevet opmærksom på sponsorerede opslag fra elgiganten_dk, humac_dk, bilka_fields og mcdonalds_online. Konkurrencerne er dog ikke udbudt af Elgiganten, Humac, Bilka eller McDonalds og når man klikker på annoncerne, kan man slet ikke købe det annoncerede produkt. Man kan derimod betale for at deltage i en konkurrence om et af produkterne. Med småt står det anført, at man samtidig tegner et medlemskab hos jobportalen www.123jobresume.com til 299 kr./mdr.

Nedenstående billeder er eksempler på falske Instagram-konkurrencer.

falske-annoncer-1 falske-annoncer-2 falske-annoncer-3 falske-annoncer-4

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er nogle tips til at finde ud af, om et tilbud eller en konkurrence på sociale medier er ægte eller falsk:

  • Tjek afsenderen – se efter fluebenet.
  • Hvis du ser et blåt eller gråt flueben på en Facebookside eller en Instagramprofil, betyder det, at afsenderen er verificeret af Face-book/Instagram, og at der derfor er tale om en autentisk side eller profil.
  • Tjek anmeldelser.
  • Se om der er negative kommentarer på ”væggen” eller under opslaget. Vær dog kritisk, selv hvis ikke der er negative kommentarer, da brugeren kan have slettet negative kommentarer.
  • Hvis du er i tvivl om tilbuddets troværdighed, kan det betale sig at bruge 2 minutter på at google afsenderen.
  • Tjek væggen. Se på profilens andre opslag/væg. Hvis der kun er daggamle opslag, så kan det være tegn på, at profilen er falsk.