Designersamarbejder igen og igen

Skrevet den

Senest i rækken af helt store designersamarbejder finder vi hos Coca-cola. Det er i og for sig ikke nyt at de får hjælp til designet, deres ambitioner har bare nået nye højder.

På det Europæiske marked er Jean Paul Gaultier nemlig blevet udnævnt som Cola Light’s kreative direktør, og det har udover hans signatur design på selve flasken, resulteret i en række kortfilm som kan opleves på YouTube. Den første i rækken kan ses her http://youtu.be/qoTR5bqsx-w, og er besøget værd.

Gaultier blev bedt om at udforske flaskens sjove personlighed, – og eftersom manden i forvejen er kendt for sine sensuelle parfumeflasker (som forestiller kvinde- og mandetorsoer) var det oplagt for ham at iklæde flasken den feminine facon.

Jean Paul Gaultier er som nævnt ikke den første der designer for Cola Light. Før ham har blandt andre Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli og Natalie Rykiel sat deres præg på flasken. På det danske marked har vi endda også set designerduoen Baum und Pferdgarten lave en smuk emballage til den tilbage i 2009.

I USA har Diane von Fürstrenberg fået æren at repræsentere flasken i forbindelse med en limited edition lancering, hvor 100% af overskuddet går til ”Foundation for the National Institutes of Health”.

Der bliver gjort sit hos Coca-Cola for at bevare magien og trenden i at drikke Coca-Cola Light. Og indtil den næste designer stikker næsen frem vil jeg nyde Jean Paul’s kortfilm. God fornøjelse.