Copenhagen Fashion Summit 2012

Skrevet den

Den 3. maj i år mødes godt 800 af de mest betydningsfulde beslutningstagere, designere og branchefolk i Operaen på Holmen for at diskutere modebranchens fremtidige samfundsansvar.

Det sker fordi Danish Fashion Institute har taget initiativ til i samarbejde med FN’s Global Compact program at  lede arbejdet med etik og bæredygtighed gennem NICE-projektet.

NICE-projektet indbefatter de nordiske lande, Sverige, Norge, Finland, Island og Danmark, og blev skudt i gang under det første Copenhagen Fashion Summit i København under COP15 i 2009.

At Danmark er vært og på denne måde samler verdens modebranche, styrker klart vores position som en førende nation indenfor grøn vækst og innovation.

Samarbejdet med FNs Global Compact program går i hovedtræk ud på at udarbejde det første verdensomspændende etiske regelsæt specifikt rettet mod modebranchen. Regelsættet skal fremover fungere som et værktøj for modeproducenter verden over, så de indarbejder samfundsansvarlige forretningsprincipper i deres virksomheder. Ambitionen er at dække hele modeproduktionens livscyklus fra råmateriale til det færdige produkt hos forbrugeren.

Med den stigende interesse for organiske tekstiler og fair trade som flere og flere modevirksomheder viser, er der lagt op til en success. Vi glæder os til at deltage og høre de store visioner for fremtiden!