Canada Goose vinder vigtig sag om kopivarer

Skrevet den

Der er netop faldet dom i en stor sag om kopivarer i Sverige. Det drejer sig om den Canadiske overtøjsproducent Canada Goose, der i den grad er udsat for kopiering af sine varer. Den 23. oktober 2012 dømte distriktsretten i Stockholm fem svenske statsborgere skyldige i bedrageri, varemærkekrænkelse samt overtrædelse af toldreglerne.

De fem mænd har siden 2009 drevet kopivareforretningen fra Thailand og solgte også en del andre kopierede luksusvarer udover Canada Goose. Retten dømte to af de anklagede til at afsone en fængselsdom, og retten tilkendte desuden Canada Goose en erstatning på 701.000 svenske kroner.

Med dommen sender Distriktsretten i Stockholm et tydeligt signal om, at kopiering er et væsentligt problem for industrien. Det er estimeret, at op mod 10 pct. af alle varer i EU er forfalskninger, og at dette påvirker økonomien i en negativ retning.

“Dette er en klar sejr i beskyttelse af immaterialret og forbrugere, og sender et kraftigt signal om at kopiering ikke vil blive tolereret,” udtaler Kevin Spreekmeester, VP Global Marketing, Canada Goose og Co-Chair for Canadian Intellectual Property Council (CIPC) i en pressemeddelelse.

“De kopierede produkter påvirker ikke blot vores forretning og vores mærkes renommé, men endnu vigtigere, så udsætter de forbrugerne for en potentiel sundhedsrisiko,” slutter han.

Analyser af kopierede Canada Goose jakker har tidligere vist, at de ofte er inficerede med svamp, skimmel og til tider endda ekskrementer. Endvidere er de ikke fyldt med rigtige dun og pels, og dermed heller ikke egnede til at give den varme som er nødvendig mod vind og vejr i kolde klimaer.

Canada Goose investerer bredt i kampen mod kopivarer og blandt en række af deres nyeste tiltag er, at hver Canada Goose jakke og accessory har et hologram i dets søm, som bevis på ægthed. På brandets hjemmeside kan forbrugere også indtaste en URL på enhver hjemmesside, for at verificere, om det er en autoriseret forhandler. Det er virkelig gode tiltag, da det ofte er umuligt for forbrugere at vurdere, om et produkt eller en hjemmeside er ægte.

Så stor cadeau  til Canada Goose for deres indsats mod kopisterne.